Ana Sayfa /  Kurumsal /  Üretim Tekniği / 

Üretim Tekniği

Ytong kuvarsit, çimento, kireç, kabartıcı madde ve suyun karışımından elde edilmektedir.

Mikron mertebesinde granülometrik dağılıma sahip kuvarsit ve/veya kum; çimento kireç, alüminyum tozu ve su karıştırıldıktan sonra elde edilen karışım 6 metre boyundaki formelere (kalıplara) dökülür. Karışımın, içinde bulunan kirecin su ile reaksiyona girmesi sonucu yüksek ısı enerjisi açığa çıkar. Açığa çıkan bu ısı ve alüminyum tozunun reaksiyonu sonucunda hammadde karışımı kabararak gözenekli yapıya sahip Ytong 1. proses yan ürünü elde edilir.

Kabaran ve gözenekli bir yapı kazanan bu kütle, belli bir sertlik kazandıktan sonra otomatik kesme makinasında çelik teller yardımıyla, TSE-EN standartlarına uygun ölçülerde milimetrik olarak kesilir.

Önyapımlı donatılı elemanların çelik hasırları, statik hesaplarla projelendirilir ve otomatik punto kaynak makinalarında hazırlanır. Hazırlanan çelik hasırlar antikorozif malzeme ile kaplanıp, döküm formelerine monte edildikten sonra üzerlerine Ytong karışımı dökülür.

Belli sertlikte kesim işlemi tamamlanan ürün yüksek basınç mukavemetine erişmesi için otoklavlarda, 12 atmosfer basınç ve 190 °C sıcaklıktaki doymuş buharla 11–12 saat süre ile sertleştirilir.

Malzeme otoklavlardan çıktıktan sonra, TSE-EN standartlarına uygun mukavemet ve hacim sertliğine ulaşmış olur.

Bundan sonra otomatik boşaltma makinalarında paketlenir, stok sahasına alınır ve bir gün bekletildikten sonra sevk edilir.

Ytong ürünleri TSE Uygunluk Belgesine sahiptir.

Gaziantep Yong CE belgesi, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri belgesi, TS 18001 İŞ Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Belgesi, 14001 Çevre Yönetim Sistemleri  Belgesine sahiptir.